Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Amitours: 75% darba meklētāju no darba ārzemēs attur stereotipi
Publicēts 25. martā, 2014.
Transporta uzņēmumu grupas Amitours personāla atlases pieredze liecina, ka lielāko daļu darba meklētāju no darba ārzemēs attur nevis kvalifikācijas trūkums vai svešvalodu nezināšana, bet gan stereotipi.

„Medijos bieži dzirdam daudz piemēru par austrumeiropiešu negatīvo pieredzi strādājot Rietumeiropā un citviet ārvalstīs, tādēļ cilvēki baidās strādāt ārpus Latvijas un vairumam ir vesels klāsts dažādu stereotipu. Tas ir galvenais iemesls, kas cilvēkus attur doties uz ārzemēm iegūt darbu un labu samaksu,” komentē Andis Ločmelis, Amitours Londonas nodaļas vadītājs.

A.Ločmelis norāda, ka Amitours grupas kompānija 123Drivers, kas veic autovadītāju atlasi Latvijā, ik nedēļu notiek pārrunas ar vismaz divdesmit pretendentiem, taču darbam Londonā, Parīzē vai Alpu kalnos piekrīt salīdzinoši neliels procents. Lai arī ar darbiniekiem tiek noslēgts līgums, viņiem tiek nodrošināta dzīvesvieta, stabils darbs un ienākumi,  vairumu doties uz ārzemēm attur  nedrošības sajūta un stereotipi.

„Daudzi cilvēki domā, ka ārzemēs viņi būs apdraudēti vai arī varēs strādāt tikai mazkvalificētu darbu lasot zemenes, šampinjonus vai tīrot zivis, tomēr tas tā nav. Ārvalstu darba tirgus ir krietni lielāks nekā Latvijā un ja dzimtajā zemē darbu nevar atrast, tad to ir daudz vieglāk izdarīt ārvalstīs, īpaši, ja tajā palīdz licencēta aģentūra,” sacīja A.Ločmelis.  Viņš aicināja cilvēkus izmantot tādu darbā iekārtošanas aģentūru pakalpojumus, kas var piedāvāt citu darbinieku atsauksmes vai iespēju aprunāties ar tiem, skaidru līgumu un nosacījumus nodrošinot dzīves vietu. Tāpat ieteicams izvēlēties tādu aģentūru, uz kuras biroju var atnākt klātienē un kura ir nodarbinātības aģentūru reģistrā, bet ideālā gadījumā nodrošina ar darbu tieši savas uzņēmumu grupas ietvaros. 

Andis Ločmelis atklāj, ka sabiedrībā valda uzskati, ka ir cēli palikt Latvijā un veidot savas valsts ekonomiku, tomēr nereti cilvēkiem nav šādas iespējas. Arī daudzu nostāja, ka uz ārzemēm dodas tā sauktie „lūzeri” jeb zaudētāji daudziem liekot palikt Latvijā. „Mūsu pieredze liecina, ka cilvēki atsakās no darba pat tikai dažas dienas pirms došanās ceļā, jo viņus attur ne tikai pašu bažas un stereotipi, bet viņus atrunā arī radi un draugi. Manuprāt, cilvēkiem nav pamata uztraukties par to, ka viņi nekad neatgriezīsies Latvijā jo Eiropa ir maza un avio biļetes ir salīdzinoši lētas, tādēļ vienmēr ir iespējams bieži braukt uz mājām, pie ģimenes,” savu pieredzi atklāj vadītājs. Viņš aicina cilvēkus būt mobiliem un izmantot iespējas labi pelnīt, kā arī darbu ārzemēs neuztvert kā kaut ko ārkārtēju, bet gan tikai kā palīglīdzekli ceļā uz saviem mērķiem.

Informācija par 123 Drivers Ltd.

SIA „123 Drivers Ltd.” ir daļa no latviešiem piederoša transporta uzņēmumu grupas AMITOURS, kas specializējas korporatīvajos un privātajos pasažieru pārvadājumos lielākajās Eiropas pilsētās un lidostās – Parīzē, Londonā, Nicā, Minhenē, Ženēvā, Cīrihē un Alpu slēpošanas kūrortos.

SIA "123Drivers ltd." ir licencēts darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzējs Lielbritānijā, Francija un Vācijā. Kompānija specializējas autovadītāju atlasē un viņu sagatavošanai darbam ārvalstīs, palīdzot noformēt nepieciešamos dokumentus un veicot profesionālo apmācību. Atšķirībā no citām personāla atlases kompānijām, SIA „123 Drivers Ltd.” veic atlasi tikai grupas uzņēmumiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: