Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Andis Ločmelis: Vai arī jums ir stereotipi par darbu ārzemēs?
Publicēts 13. martā, 2014.
Ikdienā vadot latviešiem piederošās Amitours uzņēmumu grupas kompāniju Londonā esmu sapratis, ka visvairāk cilvēkus no darba ārzemēs attur stereotipi par to. Kas ir šie stereotipi un vai arī jums tie piemīt?

Mīts Nr.1. – Ir cēli palikt Latvijā
Pat lielākajiem valsts patriotiem bezdarba vai finansiālu grūtību gadījumā es iesaku doties uz ārzemēm un strādāt labu, labi atalgotu darbu. Es piekrītu, ka ir cēli celt mūsu pašu mīļo Latviju, taču mēs to daram arī strādājot ārzemēs. Mūsu bērni, mūsu vecāki un mūsu nākotnē izveidotie uzņēmumi iegūs tos līdzekļus un zināšanas, ko mēs paši šodien iegūsim ārzemēs. Palikt Latvijā ir lieliski, ja var dzīvot pietiekami labi, nevis knapinoties!


Mīts Nr.2 – Uz ārzemēm dodas „lūzeri”
Es domāju, ka vissliktāk ir dzīvot pagalam trūcīgi un justies tādēļ nomākti, nespēt apģērbt un skolot savus bērnus, apmaksāt savus rēķinus un citas saistības. Ja cilvēks atrod labu nodarbinātības aģentūru un saņem pienācību darbu ar labiem nosacījumiem sadzīves apstākļiem un citus bonusus – kādēļ nestrādāt ārzemēs?


Mīts Nr.3 – Ārzemēs varu tikt vienīgi pie mazkvalificēta darba
Pavisam noteikti nē! Šis stereotips cilvēkiem liek palikt Latvijā un darīt darbu par krietni zemāku samaksu nekā viņi varētu saņemt par to pašu darbu ārzemēs. Ja esat apguvis konkrētu profesiju vai arī jums ir labas prasmes kādā konkrētā arodā, visticamāk, ka varēsiet atrast pietiekami labi apmaksātu darbu.
Noslēgumā vēlos teikt – ārzemēs ir vairāk brīvu darba vietu un algas ir lielākas, tādēļ ir vērts izmēģināt darbu strādājot ārvalstīs. Jūs neko nezaudēsiet un iegūsiet jaunu pieredzi. Ja pasaule ir atvērta, kādēļ gan neizmantot iespējas un neiepazīt to? Ikvienam no mums novēlu labklājību, pārticību un drosmi pelnīt vairāk!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: